Ana Sayfa
Kurumsal
Ürünler
Üretim
İletişim
Üretim Aşamaları
Ekim ayının ilk haftasında yeşil olum dönemine gelen
zeytinlerin hasadı ile başlar zeytinyağının macerası...
T
arladan toplanan zeytinler plastik kasalar ile zeytinyağı fabrikalarına nakledilir.
Ö
n yıkama ve elek yardımıyla ; zeytin ile birlikte yağhaneye gelen toz, toprak, yabancı maddeler zeytinden uzaklaştırılır.
Y
ıkanan zeytin çekiçli tip metal kırıcılarda küçük parçalara ayrılır.
M
alaksör adı verilen, zeytin hamurunun olgunlaştırıldığı ve yağın büyük damlacıklara dönüştüğü karıştırıcılarda 45 dakikalık bir zaman geçirir.
M
alaksörden kapalı borular ile dekantör adı verilen; yağı, zeytin kuru maddesi ve suyundan ayıran ayrıştırıcı ile ilk yağımız görülür.
Y
ağın içinde kalan az miktardaki küçük zeytin parçaları ve suyuda separatör adı verilen ayrıştırıcı yağdan uzaklaştırır.
VE SONUÇ !
El değmeden, sağlıklı koşullarda üretilen, sadece zeytinin parçalanarak mekanik yollarla elde edilmiş saf ve doğal bir yağ
ZEYTİNYAĞI...